Varför Pep Guardiola inte kan förvänta sig universell hyllning som Liverpool nära in på vad Man Citys Sheikh verkligen vill

0
239
Varför Pep Guardiola inte kan förvänta sig universell hyllning som Liverpool nära in på vad Man Citys Sheikh verkligen vill

Varför Pep Guardiola inte kan förvänta sig universell hyllning som Liverpool nära in på vad Man Citys Sheikh verkligen villFör en klubb som borde fira sin framgång verkar Manchester City vara konstigt upptagen av Liverpool.

I uppbyggnaden till deras FA-cupfinal rivning av Watford insisterade Pep Guardiola att City inte hade fått den kredit de förtjänade efter att en spännande titeltävling slutade med att de slog Röda till Premier League-kronan med en ensam punkt.

”Liverpool har gått 29 år utan att vinna Premier League –

det är normala människor väntar på att de äntligen ska vinna”, sa Guardiola.

”Om Liverpool hade vunnit Premier League skulle det ha varit en” otrolig prestation. När staden vinner är det ”Åh, det är okej, det är en prestation”.”I samma presskonferens Guardiola sent utfärdat en ursäkt till Liverpool” om någon blev förolämpad ” av videofilmer av stadens spelare och personal sjunger en nedsättande version av ’Allez Allez Allez’ håna sina rivaler.

Strax efter att staden klarat en aldrig tidigare skådad diskant på Wembley på lördag, en av deras anhängare Bizarre hade Röda på hans sinne.

Efter gatecrashing presslådan ropade han: ”Vi har gjort den inhemska ******* diskant. Har ingen någonsin gjort det innan men du har alla Mo Salah på baksidan av ******* papper i morgon.”

Om Liverpool hade lyft dessa troféer kan du garantera två saker. För det första skulle partiet fortfarande vara på gång nu och för det andra skulle staden inte ha fått ett passande omnämnande.

Guardiola anser att vad staden har gjort den här säsongen i svepande styrelsen inhemskt har varit under-uppskattat.

Det finns ingen förneka att de har varit sensationella att titta på men spanjoren bör kunna se varför de inte får den universella hyllning som han längtar.

Till att börja med har de undersökningar av FIFA,

UEFA, FA och Premier League som hänger över dem om hur de har bedrivit sin verksamhet utanför fältet.

Sedan finns det den lilla frågan om en nettoutgift på cirka £ 1.2 miljarder under det senaste decenniet som har skapat den mest dyra monterade truppen i fotbollshistorien.Till att börja med har de undersökningar av FIFA,

Under den mest ensidiga FA-cupfinalen i 116 år kom staden på £150million värde av ersättare i Leroy Sane, Kevin De Bruyne och John Stones. När det sjätte målet gick in såg Guardiola generad av den gapande klyftan mellan City och Watford.

När du är bankrulle av de bottenlösa rikedomarna i Abu Dhabi, är det knappast en berättelse om att övervinna oddsen för att segra i motgångens ansikte.

Det understryker alla vad en anmärkningsvärd ansträngning det var från Liverpool att köra staden så nära den här säsongen.

Men för Jurgen Klopps män hade det inte ens varit en titeltävling. City, som slutade 26 poäng före tredje placerade Chelsea, skulle säkert ha mött svårare frågor om de hade haft en annan procession.

Känslan av glädje som uttrycktes i vissa kvarter i Liverpool faller bara kort gjorde lite mening.

”Du har ****** det upp igen,” crowed The Wolves fans på den dramatiska sista dagen på Anfield. De verkade omedvetna om det faktum att Röda undertecknade med en nionde successiv ligavinst för att gå vidare till 97 poäng. Så mycket för ”tappning”.

Liverpool spelade in den tredje högsta poängen tally någonsin inspelad i toppflygning engelsk fotboll-bakom staden förra säsongen och den här säsongen.

Naturligtvis Reds traditionella rivaler njöt av sin olycka på miste om titeln, men i sanning hade de dyrbara lite att kråka om.

Poängskillnaden Liverpool åtnjöt över Everton den här säsongen var den största någonsin med 43 slå den tidigare rekordet på 41 Från tillbaka i 1979/80 (när den justerades till tre poäng för en vinst).

När det gäller Manchester United var 31-punktsgapet det största sedan Liverpool senast vann titeln 1990.

Alla dessa klubbar skär drift och spelar catch-up bör ta hopp från vad Klopp har gjort på Anfield.

Han har visat att det är möjligt att konkurrera med staden om du rekryterar klokt och har en chef som kan tömma varje sista droppe talang ur spelarna till sitt förfogande.

Liverpool som klubb har blivit en modell för andra att följa genom att visa att du kan leva inom dina medel och fortfarande utmana de största priserna om affärssidan körs korrekt.När det gäller Manchester United var 31-punktsgapet det största sedan Liverpool senast vann titeln 1990.

Det griper staden att trots all sin senaste ära och trots alla pengar de har spenderat, är deras globala fanbase fortfarande dvärgad av Liverpools.

Det kommer att irritera staden ytterligare om Liverpool fortsätter att vinna Champions League när de möter Tottenham i finalen i Madrid den 1 juni.

Det är trofén som deras Abu Dhabi-ägare längtar efter framför alla andra och det fortsätter att undkomma dem. Staden har aldrig varit förbi semifinalen.

”Jag sa tidigare att jag vet att vi kommer att dömas i slutet på om vi vinner Champions League”, erkände Guardiola. ”Jag vet om vi inte gör det kommer det inte att räcka.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here