Varför Alex Oxlade-Chamberlain kunde fortfarande få Champions League medalj även om han inte har för Liverpool

0
309
Varför Alex Oxlade-Chamberlain kunde fortfarande få Champions League medalj även om han inte har för Liverpool

Varför Alex Oxlade-Chamberlain kunde fortfarande få Champions League medalj även om han inte har för LiverpoolAlex Oxlade-Chamberlain kunde tilldelas en Champions League-medalj trots att den ännu inte fanns i tävlingen för Liverpool.

Reds mittfältaren har inte spelat en enda minut i den europeiska turneringen den här säsongen efter att ha spenderat mycket av kampanjen för att återhämta sig från en allvarlig knäskada för 13 månader sedan mot Roma i semifinalen i samma tävling förra termen.

Den 25-årige gjorde sin efterlängtade återgång till handling den 26 April

med en 17-minuters slut som ersättare i 5-0-segern över Huddersfield Town, och presenterades för de sista två minuterna av Premier League-finalen hemma mot Wolverhampton Wanderers alla till Anfields trogenas glädje.

Oxlade-Chamberlain är ändå att finnas med i varje omgång trupp i Champions League den här säsongen med Jurgen Klopp bara kunna hans namn börjar XI och sju subsitutes.

Nu även om den tyska chefen kommer att tillåtas att namnge 12 substitut för finalen mot Tottenham Hotspur nästa månad.

UEFA bekräftat att öka från sju suppleanter kommer att gälla både showdown i Madrid den 1 juni och Europa League-finalen mellan Arsenal och Chelsea i Baku tre dagar tidigare.Det styrande organet introducerade förändringen för säsongens UEFA Super Cup-konflikt mellan Real Madrid och Atletico Madrid, med klubbar som också kunde ta på sig en fjärde ersättare under extra tid.

Den nya regeln kommer att bespara Klopp huvudvärk av att

behöva svika ett antal av sina spelare till matchen mot Tottenham i Atletico s hemmaarena, Estadio Metropolitano.Den nya regeln kommer att bespara Klopp huvudvärk av att

Det betyder att de tycker om Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana, Alberto Moreno, Daniel Sturridge och rhian dessutom Brewster bör ingå minst bland de ersätter mot Tottenham medan Ben Woodburn, Curtis Jones och Rafa Camacho kunde också tävla om en plats.Vad som än händer i finalen kommer båda lagen att presenteras med medaljer – med en uppsättning för vinnarna medan den andra är för löparna upp.

I UEFA: s regler i UEFA Champions League 2018-21 cykel står det enligt klausul 11.03: ”det vinnande laget presenteras med fyrtio guldmedaljer och tvåan med fyrtio silvermedaljer.

”Ytterligare medaljer får inte produceras.”Alisson och Sadio Mane har spelat i alla 12 av Reds Champions League-matcherna.

Virgil van Dijk, Andy Robertson, Gini Wijnaldum, James Milner, Roberto Firmino och Mohamed Salah har spelat 11 av spel.Trent Alexander Arnold, Fabinho och Jordan Henderson har sammanlagt 10 gånger.

Joe Gomez har spelat i åtta tävlingar medan Joel Matip, Daniel Sturridge och Divock Härrör har spelat i sju.

Naby Keita samtidigt har haft sex gånger, Xherdan Shaqiri fyra, Adam Lallana och Dejan Lovren tre och Alberto Moreno.

Liverpool ställer upp för ett lagfoto under UEFA Champions League-matchen på Anfield, Liverpool.Den nya regeln kommer att bespara Klopp huvudvärk av att

Liverpool ställer upp för ett lagfoto under UEFA Champions League-matchen på Anfield, Liverpool.

Alla dessa spelare kommer definitivt att få en medalj i slutet av finalen i Madrid och det betyder att 20 av utmärkelserna redan är öronmärkta.

Självklart kommer Klopp och hans personal också förtjänt att lämnas en men med 23 spelare som ingår i den sista matchday squad och 40 medaljer som ska fördelas mellan spelarna och personalen kunde det åtminstone se Oxlade-Chamberlain och Brewster gav äran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here