Liverpool No. 1 Alisson Becker på det ögonblick han verkligen vårdar i debutsäsongen för Röda

0
142
Liverpool No. 1 Alisson Becker på det ögonblick han verkligen vårdar i debutsäsongen för Röda

Liverpool No. 1 Alisson Becker på det ögonblick han verkligen vårdar i debutsäsongen för RödaAlisson Becker medger att han värnar om den fantastiska sista-gasp spara som han gjorde mot Napoli som satte Liverpool på vägen till Champions League-finalen.

De röda skulle ha kraschat på gruppstadiet tillbaka i December men för Brasiliens glans nr 1.

Napoli ’ s Arkadiusz Milik hade en gyllene möjlighet att utjämna för Serie A outfit sent på Anfield men Alisson motarbetade Polen anfallaren och Jurgen Klopps sida avancerade till den sista 16.

”Jag tror att allt kan ändra en serie händelser, på en sekund eller en minut”, sa Alisson UEFA.com

”Men utan tvekan var räddningen mot

Napoli ganska mycket den sista handen av bollen och den räddningen kunde räknas som ett mål jag skulle säga.

”Naturligtvis spelade mina lagkamrater sin roll också och det är det som gör det så speciellt, att vara en del av den gruppen och att kunna hjälpa dem. De är så otroliga spelare.”"Men utan tvekan var räddningen mot

Liverpool utnyttjade Alissons hjältemod genom att komma förbi Bayern München, Porto och Barcelona på väg till att boka en showdown med Tottenham i Madrid den 1 juni.

£65million keeper var lika befallande i den betydelsefulla semifinal andra benet fightback mot Barca som Reds välte en 3-0 första benet underskott på en anmärkningsvärd natt på Anfield.

”Det minnet kommer att vara med mig för alltid, det är en historia som jag kommer att berätta för mina barn och mina barnbarn”, sa han.

Jag hoppas bara att vi kan se igenom den här historien, om Gud vill, för att få titeln, vilket är vårt huvudsakliga mål.”

Alisson visste allt om Anfields ”kraft” innan han skrev på för Liverpool efter att ha lidit med Roma i semifinalen förra säsongen.

”Otroligt, otroligt”, tillade han.

spelade här mot Liverpool och jag upplevde den kraft som fansen gav till laget på planen. De sätter mycket press på dig, det är inte lätt att spela här mot vårt lag."Otroligt, otroligt", tillade han.

”Nu när jag spelar här har jag upplevt de fantastiska saker som vi har uppnått i denna Champions League, som kvalificerar sig för finalen på det sätt som vi gjorde, återvänder från ett svårt nederlag som många trodde var omöjligt.

”Det var möjligt genom Guds välsignelse, det arbete som vi satte in och mycket engagemang, plus stödet från fansen på natten som var otroligt.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here