Jurgen Klopp insisterar Liverpool kommer att ”spela fotboll vi står för” i Champions League final

0
131
Jurgen Klopp insisterar Liverpool kommer att

Jurgen Klopp insisterar Liverpool kommer att "spela fotboll vi står för" i Champions League finalJurgen Klopp har lovat att inte offra sina ideal som Liverpool söker sin sjätte Europeiska cupen när de tar på Tottenham i Champions League-finalen.

De röda är inställda på att återvända från en kort paus på måndag för att flyga ut till Spanien för ett veckolångt träningsläger, eftersom deras förberedelser för decideren börjar.

Det kommer att bli den första all-English

finalen sedan Man United träffade Chelsea i Moskva 2008, och den 173: e gången Liverpool har tagit på Spurs i sin konkurrenshistoria.

Som sådan kan förutsägelser lätt dras för denna slips, och som bekanta fiender kan det visa sig vara en cagey-konflikt, eftersom ingen sida riskerar att utsätta sina svagheter i Madrid.Det kommer att bli den första all-English

Liverpool har dock visat några i en anmärkningsvärd kampanj, och att tala till UEFA inför den slutliga Klopp insisterade röda skulle fortfarande ” spela LFC fotboll.”

”Det finns inga enkla spel. I Champions League finns det inga enkla spel, så varför ska finalen vara lätt? Absolut inte, ” sa han.

”Hittills har vi alltid använt vår erfarenhet i dessa stunder, under varje ögonblick i vår säsong.

”Det är vad vi måste göra. Vi måste spela den Fotboll vi står för. Vi måste spela fotboll.

”Det är planen, och då blir det fortfarande svårt, men det var svårt i alla andra spel också.

”Vi vet det redan, så varför ska vi tänka för mycket om det?

”Om vi verkligen är på vår absoluta toppnivå så är vi ett svårt lag att spela mot, men vi vet att Tottenham också är.”Chefen har rätt att betala respekt för Tottenham, trots att de slutade 26 poäng under Liverpool i Premier League och förlorade båda sina möten 2-1 hittills den här säsongen.

Men han är också klok att närma sig spelet på samma sätt som alla andra, eftersom det mentala trycket att följa upp förra årets 3-1-förlust till Real Madrid i finalen kan vara en faktor."Vi vet det redan, så varför ska vi tänka för mycket om det?

I stället återkallade Klopp ett talesätt från sitt hemland Tyskland, ”alla de bästa sakerna kommer i treor” och hur Mainz får befordran i sin tredje säsong kan speglas med triumf i sin tredje europeiska final i Liverpool.

Han berömde också effekterna av Alisson och Vergilius van Dijk sedan att gå med i klubben förra året, men även namn-kontrolleras Fabinho och Xherdan Shaqiri som ”mycket viktiga delar av laget också.”

”De är inte på toppen av sitt spel, men de har gjort viktiga steg i sin utveckling. Resan är inte över, inte för någon, ” tillade han.

”Det är därför vi känner att vi bara är i början, och att det fortfarande finns mycket att komma.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here